פתרונות למחוסרי עצם

תהליך ספיגת עצם , או אבדן עצם, הוא תהליך טבעי המתרחש לרוב לאחר עקירת שיניים או בעקבות מחלת חניכיים . במצב זה, נגרם נזק לעצם הלסת, כך שנפח העצם הולך ופוחת. בסופו של דבר, מדובר בהשלכה ישירה על בריאות השיניים – מחסור בנפח העצם פוגע ביציבות השיניים הקיימות ויכול לגרום לתזוזת שיניים הסמוכות לאלו שנעקרו.
חשיבות נפח העצם הופכת גדולה יותר כאשר המטופל עומד בפני השתלת שיניים, מפני שהצלחת קליטתם של השתלים הדנטליים מחייבת עיגון מיטבי בלסת. לשם כך, ננקטות פעולות כירורגיות מקדימות שמטרתן לעודד בניה מחדש של העצם ולהכינה לקראת ההשתלה, כגון השתלת עצם, אוגמנטציה או שחזור רכס עצם.
השתלת עצם

השתלת עצם
כיצד מתבצעת השתלת העצם והאם מתאימה לכולם? 
תהליך עיבוי העצם ועידוד בניה שלה מחדש נקרא גם השתלת עצם. במרפאתנו אנו מבצעים השתלות אלו לרוב כבר ביום העקירה, בפעולה הנקראת שימור רכס, ובכך מבטיחים למטופלינו איכות ונפח עצם גבוהים לקראת ההשתלה העתידית. במקרים מסוימים בהם עבר זמן מאז העקירה מסיבות שונות, אנו מבצעים השתלות עצם כהכנה לקראת השתלת שיניים, כאשר במסגרת זו אנו מבצעים השתלת חומרים מן החי או תחליפים סינטטיים שתפקידם לעודד את בניית העצם מחדש.

הרמת סינוס
מהי הרמת סינוס ומתי מבצעים אותה? 
כאשר יש צורך לבצע השתלה באיזור השיניים האחוריות בלסת העליונה, לעיתים יש צורך בביצוע פעולה הנקראת "הרמת סינוס". פעולה זו מתבקשת לעיתים בגלל נפח עצם דל באזורים אלו הנמצאים מתחת לחלל הסינוס. מדובר למעשה בפעולת השתלת עצם שנועדה לעבות את נפח העצם ולהגביה אותה, אשר מתבצעת בחלל הסינוס, הנמצא בחלק האחורי של השיניים בלסת העליונה. פעולה כירורגית זו כוללת השתלת חומר עצם מן החי או חומר סינטטי בתוך חלל הסינוס, ובכך מתאפשרת התקנת השתלים הדנטליים באופן בטוח.

הרמת סינוס